بـیمه عـمـر و تـامـین آتــیه پاســارگـــاد

مشاوره رایگان و نماینده فروش بیمه عمر و تامین آتیه

بـیمه عـمـر و تـامـین آتــیه پاســارگـــاد

مشاوره رایگان و نماینده فروش بیمه عمر و تامین آتیه

بررسی بیمه عمر از نظر شرعی

يكشنبه, ۲۰ اسفند ۱۳۹۶، ۰۱:۱۲ ق.ظ

بررسی بیمه عمر از نظر شرعی

یکی از ابهاماتی که معمولا در مورد بیمه های عمر و اندوخته ساز مورد سوال قرار می گیرد، مباحث شرعی آن می باشد که در این مقاله سعی می شود به صورت جامع و کامل به این سوال (بیمه عمر) پاسخ دهیم.

در ابتدا سوالات بیمه گذاران گرامی بیمه پاسارگاد که برای ما ارسال داشتند قرار داده و به پاسخ آن از نظر مراجع تقلید می پردازیم.

1- حضرت آیة اللـه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
سؤال: ضمن عرض سلام و ادب سوال بنده از محضر حضرتعالی در مورد بیمه عمر و سرمایه گذاری است به تازگی از سوی شرکتهای بیمه گر طرحی و مطرح شده به این صورت که به مدت سی سال شخص هر سال مبلغی میپردازد تا سی سال و بعد از سی سال بیمه مبلغی علاوه بر مبلغ پرداخت شده توسط شخص به او میپردازند.
به این صورت که مثلا سال اول دویست تومان میپردازد سال دوم دویست و بیست تومان تا سال بیستم 1.2میلیون تومان میپردازد که کلا میشود 11 میلیون تومان یعنی هر سال ده درصد بیش از سال گذشته میپردازد.
بعد از بیست سال بیمه مبلغ 60 میلیون تومان به شخص میپردازد حالا میتواند بصورت یکجا دریافت کند، حالا سوال بنده اینست که ایا دریافت این وجوه به صورت فوق الذکر از لحاظ شرعی جایز است یا خیر؟

پاسخ: اگر پرداخت این مبلغ در راستای انعقاد شرکت بیمه است که سود حاصل از آن بدین کیفیّت توزیع می شود، ایرادی ندارد البته در صورتی که احتساب ضرر در اینجا لحاظ شده باشد و اگر صورت مسئله به عنوان سپرده و امانت بوده باشد ایراد دارد.

2 - حضرت آیت الله خامنه ای
سؤال:س: بیمه عمر چه حکمى دارد؟

پاسخ: شرعاً مانعى ندارد.

3 - حضرت آیت الله سیستانی
سؤال: حکم استفاده از بیمه عمر ا بیان کنید؟

پاسخ: اصل قرداد اسلامی است و استفاده از آن بلامانع می باشد.

4 - حضرت آیت الله مکارم
سؤال: اینجانب خود را بیمه کرده ام. بیمه این مجموعه به این صورت می باشد که در طول سی سال در صورتی که برای من حادثه ای پیش بیاید که منجر به فوت و یا هر صدمه دیگر هم از نظر مالی و هم از نظر خسارت شود، به خانواده من تا سقف صد میلیون تومان کمک می کنند. همچنین در صورتی که بعد از سی سال به من هیچ صدمه ای وارد نشود، بیمه مرا بازنشسته اعلام می کند و حدود یک میلیارد به من به عنوان حق بازنشستگی می دهد. می خواهم بدانم این پول صحیح و حلال است یا خیر؟

پاسخ: این نوعی قرارداد است و آنچه در مقابل آن می گیرند مانعی ندارد.



پی نوشت : 

1- برگرفته از سایت متقین

2- برگرفته از سایت حضرت آیت الله خامنه ای

3- تماس با دفتر حضرت آیت الله سیستانی در قم( 0253-7741415)

4- برگرفته از سایت حضرت آیت الله مکارم

 

 

 

سوال از مقام معظم رهبری : نظر معظم له درباره بیمه عمر وسرمایه گذاری چیست.توضیح اینکه در این نوع بیمه فردبیمه گذار باید به صورت سالیانه و به مدت معلوم(مثلا 20سال)مبلغی را به شرکت بیمه پرداخت نماید.شرکت بیمه در قبال مبلغ دریافتی در پایان این مدت (مثلا 20سال)اصل سرمایه بعلاوه سود محقق شده رابه فرد پرداخت میکند.در طول این مدت نیز در صورت فوت فرد غیر از اصل سرمایه وسود آن مبلغی به عنوان سرمایه فوت به وراث میپردازد.

اینجانب سه سال قبل برای خود و همسر و فرزندم سه بیمه نامه تهیه نمودم وهر سال از درامد طول سال خود مبلغ این بیمه ها را می پردازم.حال این سوال برای اینجانب مطرح شده است:
آیا به این بیمه خمس تعلق میگیرد؟به کدامیک از این سه بیمه؟(بیمه همسروفرزندم هدیه من به ایشان وبرای تامین اتیه ایشان می باشد )
درصورت تعلق گیری خمس آن جه موقع باید پرداخت شود؟(باتوجه به اینکه تا 20سال به اصل پول دسترسی وجود ندارد مگر اینکه قرارداد بیمه فسخ گردد.)

پاسخ: 

پولی که هر سال برای بیمه عمر خودتان پرداخت می کنید، جزء مئونه همان سال حساب می شود و خمس ندارد. (1) پولی را هم که برای بیمه همسر و فرزندتان پرداخت می کنید. چون به آنان هدیه نموده اید خمس ندارد. اگر پرداخت پول بیمه عمر همسرتان را که شما به ایشان هدیه کردید خودش پرداخت نمی کند در این صورت به شما وکالت پرداخت بدهد.
پی نوشت:
1. سؤال تلفنی ( 7112467 - 0251 ) از دفتر آیت الله خامنه ای . تاریخ 21 / 8 / 1390.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">